Důsledky nepřesně zhotovených brýlí - Řihošková, Šárka (2009)
Tato práce nastiňuje důsledky nepřesně zhotovené brýlové korekce. Pojednává o chybné centraci brýlových čoček, nedodržení jejich správné optické mohutnosti a dalších chybách, kterých se lze při zhotovování brýlí dopustit. V práci jsou početně vyjádřeny odchylky v korekci, které v důsledku chyb vnikají. Je zde zmíněn dopad na pacienta, který nesprávnou korekci bude užívat a možnosti postupu řešení při nesprávně zhotovených brýlí.