Materiály a povrchové úpravy brýlových čoček - Mojžíšová, Barbora (2009)
Anotace: Moje bakalářská práce se zabývá materiály používanými k výrobě optických pomůcek od historie po současnost. Věnuje se popisu materiálů a jejich výrobě. Největší pozornost je pak věnována popisu brýlových čoček a postupu jejich výroby. Dále také povrchovým zušlechťujícím úpravám, jejich výrobě a popisu jejich funkcí.