Technologie výroby brýlových čoček - Vrubel, Martin, 1986- (2009)
Tato bakalářská práce představuje komplexní náhled na technologii výroby brýlových čoček. V úvodní části popisuje vývoj brýlových čoček a požadavků na jejich zobrazovací vlastnosti. Dále se práce věnuje popisu vývoje výrobní technologie a používaných materiálů. Hlavní část je zaměřena na podrobný rozbor výrobní technologie používané v současnosti a technologie přicházející, tzv. FreeForm. Poté jsou popsány brýlové čočky se speciální technologií výroby a brýlové čočky se speciálními vlastnostmi a funkcí. Práce představuje přínos nových technologií přímo pro uživatele brýlí.