Senioři a osamělost - Vařejková, Blanka (2009)
Diplomová práce se zabývá osamělostí u seniorů a faktory, které ji ovlivňují. Těžištěm práce je kvantitativní výzkumné šetření na dané téma s analýzou a vyhodnocením získaných dat. Cílem práce bylo zjistit, zda způsob bydlení; zdravotní stav seniorů; udržování a vyhledávání kontaktů; koníčky a záliby; věk; víra ovlivňují osamělost seniorů.