Etika péče o seniory - Holešovská, Alena (2009)
Diplomová práce se zabývá problematikou dodržovaní etických norem v péči o seniory. Zjišťuje názory na dodržování etických norem, to ve které oblasti jsou nejčastěji porušovány a kým. Předmětem práce je také určit míru znalostí pacientských práv u seniorů. Zkoumá také osobní zkušenosti s ageismem. Teoretická část práce se věnuje vymezení základních pojmů jako je etika a morálka. Etickým kodexům, rozdílům mezi sesterskou a lékařskou etikou. Zkoumá také základní etické problémy dnešní doby v péči o seniory v konkrétním zdravotnickém zařízení .