Vliv kouření na výživu člověka - Krahulcová, Aneta (2009)
Tato bakalářská práce shrnuje současné poznatky o škodlivém vlivu kouření na lidský organismus, především ve vztahu k výživě. Vedle vlivu na rozvoj kardiovaskulárních onemocnění a rakoviny hraje kouření roli v rozvoji mnoha dalších závažných onemocnění. V kapitole vliv kouření na výživu je blíže popsána problematika odlišných stravovacích zvyklostí u kuřáků a vliv kouření na metabolismus. V poslední části je pojednáno o vlivu kouření na stav vitaminů a minerálních látek v lidském těle