Je mléko vhodné a zdravé pro dospělého člověka?

Ve společnosti je mnoho informací týkajících se mléka. Tato práce se některými tématy z této problematiky zabývá. Jednotlivá tvrzení jsou nejprve probírána z pohledu laika, následující text pak předkládá objektivní pohled na věc, podložený odbornou literaturou a vědeckými články. Kromě vlivu mléka n...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Fajkusová, Kristýna (Autor práce)
Další autoři: Fiala, Jindřich, 1959- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2009
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/176841/lf_b/
Obálka
Popis
Shrnutí:Ve společnosti je mnoho informací týkajících se mléka. Tato práce se některými tématy z této problematiky zabývá. Jednotlivá tvrzení jsou nejprve probírána z pohledu laika, následující text pak předkládá objektivní pohled na věc, podložený odbornou literaturou a vědeckými články. Kromě vlivu mléka na zdraví je zde rozebíráno složení mléka, jeho trávení a role mléka jako zdroje vápníku. V praktické části je pomocí dotazníku zjišťován postoj populace k mléku.
There is a lot of information about milk in our company. This work deals with some topics. Constituent assertions are described from site of amateur. Following text propound an objective perspective. All is based on expert literature and scientific articles. In the text is analyzed the compound of milk, the digestion of milk and the function of milk as source of calcium not only the influence of milk on our health. There is taked the attitude of the population to milk by the help of a questionnaire in the practical part.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Jindřich Fiala
Fyzický popis:66, [6] l.