Problematika malnutrice u pacientů s Crohnovou chorobou - Pohořalá, Aneta (2009)
Tato bakalářská práce pojednává o problematice malnutrice u pacientů s Crohnovou chorobou. Krátce se věnuje etiopatogenezi choroby, jejím klinickým příznakům a diagnostickým postupům. V hlavní části se zaměřuje na příčiny vzniku malnutrice i na možnosti, jakými lze tento stav zvrátit. V praktické části jsou popsány výsledky antropometrických měření pacientů s Crohnovou chorobou.