Rizika výživy spojená s obalovým materiálem - Weinbergerová, Julie (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou obalových materiálů, které jsou použity k balení potravin. Nejprve objasňuje pojem obal a popisuje jeho funkce. Největší část je věnována materiálům, ze kterých se obaly vyrábí. Popisuje jejich vlastnosti, druhy, význam a použití. Zabývá se složkami materiálů, které mohou migrovat do potraviny a způsobovat ohrožení zdraví konzumenta. Praktická část zjišťuje formou dotazníku, do jaké míry je veřejnost informována o látkách zvaných ftaláty a zda se obává plastových obalů.