Rizika výživy spojená s obalovým materiálem
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou obalových materiálů, které jsou použity k balení potravin. Nejprve objasňuje pojem obal a popisuje jeho funkce. Největší část je věnována materiálům, ze kterých se obaly vyrábí. Popisuje jejich vlastnosti, druhy, význam a použití. Zabývá se složkami mate...
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Další autoři: | |
Typ dokumentu: | VŠ práce nebo rukopis |
Jazyk: | Čeština |
Vydáno: |
2009
|
Témata: | |
On-line přístup: | http://is.muni.cz/th/214996/lf_b/ |
Shrnutí: | Tato bakalářská práce se zabývá problematikou obalových materiálů, které jsou použity k balení potravin. Nejprve objasňuje pojem obal a popisuje jeho funkce. Největší část je věnována materiálům, ze kterých se obaly vyrábí. Popisuje jejich vlastnosti, druhy, význam a použití. Zabývá se složkami materiálů, které mohou migrovat do potraviny a způsobovat ohrožení zdraví konzumenta. Praktická část zjišťuje formou dotazníku, do jaké míry je veřejnost informována o látkách zvaných ftaláty a zda se obává plastových obalů. The bachelor thesis is foceused on issues of packaging materials that are used for wrapping food. In the introductory part the meaning of the word „package“ is explained and its function is also described. The essential part of the thesis deals with materials which packages are made from. It describes their characteristic features, sorts, significancy and application. The bachelor thesis considers components of packaging materials which can migrate into foodstuffs and can endanger consumer´s health. Through a questionnaire carried out in the practical part it is assessed to what degree general public is aware of phthalates and if people are afraid of plastic wrappings. |
---|---|
Popis jednotky: | Vedoucí práce: Jiří Totušek |
Fyzický popis: | 59 l., [5] l. příl. |