Asistované suicidium - Pospíšilová, Veronika (2009)
Diplomová práce zjišťuje úroveň informovanosti seniorů, zdravotníků a studentů vyšší zdravotnické školy o asistovaném suicidiu. Také zjišťuje jejich názory a postoje na legalizaci asistovaného suicidia v České republice. Jejím obsahem je analýza a interpretace dat získaných v dotazníkovém šetření od 305 respondentů. Otázka legalizace asistovaného suicidia je složitá a v České republice o tomto problému je nedostatečně informovaná laická veřejnost i pracovníci ve zdravotnictví.