Úskalí života seniorů kroměřížského okresu - Hrbáčková, Jana (2009)
Diplomová práce se zabývá problémy života seniorů kroměřížského okresu. Těžiště práce tvoří kvantitativní průzkumné šetření zjišťující, jakými problémy v oblasti zdravotní, sociální a finanční se senioři zabývají a jaké jsou překážky jejich každodenního života. Analýza a interpretace dat dotazníkového šetření přináší podklady pro oblasti zlepšení života seniorů. Tato diplomová práce má být příspěvkem společnosti k pozitivnímu pohledu na populaci seniorů a zkvalitnění života ve stáří.