Koncept bazální stimulace a rodina pacienta - Smolíková, Kateřina (2009)
Diplomová práce se zabývá konceptem bazální stimulace a rodinou pacienta, jak vidí a hodnotí všeobecná sestra z jejího pohledu zapojení rodiny do konceptu bazální stimulace. Jak je zjišťovaná autobiografická anamnéza nemocného, jak je anamnéza zaznamenávaná, jaké se při jejím sběru vyskytují nejčastější problémy. Následně zjišťuji, jak jsou rodině předávány informace o konceptu bazální stimulace a jaké je aktivní zapojení rodiny nemocného do tohoto konceptu. Teoretická část popisuje princip bazální stimulace a její jednotlivé typy. Praktická část je kvantitativní výzkumné šetření zabývající se výše zmíněnými problémy. Praktická část je zpracována pomocí statistického programu, data jsou uspořádaná přehledně do tabulek a grafů. Ze zjištěných výsledků jsou navržena opatření vedoucí ke zlepšení dané situace.