Hodnocení bolesti u seniorů z pohledu zdravotní sestry - Stoklasová, Radka (2009)
Diplomová práce se zabývá problematikou sledování a hodnocení bolesti seniorů na vybraných standardních odděleních Fakultní Thomayerovy nemocnice. Výzkumná část zjišťuje, jaké způsoby sledování a hodnocení bolesti sestry na jednotlivých odděleních využívají, porovnává úroveň jejich znalostí a názorů v problematice bolesti seniorů. Cílem diplomové práce je zmapování úrovně sesterské péče v této oblasti. Práce má přispět ke zkvalitnění léčby bolesti a tím i zlepšení kvality života seniorů v nemocniční péči.