Eutanázie - Skácelová, Ladislava; Kuře, Josef, 1963-; Masarykova univerzita. Katedra ošetřovatelství (2009)
Eutanázie je téma v současné době často diskutované nejen odbornou, ale i laickou veřejností. Důvodem je snaha o její legalizaci. Cílem práce bylo zjistit, jaký názor a jaký postoj zaujímá veřejnost k problematice eutanázie a otázkám s ní spojených a zda existují rozdíly na tutéž problematiku mezi zdravotníky a laiky. V teoretické části jsem se snažila o objasnění základních pojmů, které se k pro-blematice eutanázie vztahují.
Nowadays euthanasia is a problem discussed by both the health care professionals and the public. The reason is a tendency to legalize euthanasia. The aim of the work was to find out the public’s opinion and its attitude towards euthanasia and the questions related to this problem and to search for differences in opinions between health care professionals and the public. The theoretical part describes basic terms, which are related to euthanasia.
Vedoucí práce: Josef Kuře
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2009
Keywords: eutanazie; hospice; paliativní péče; Euthanasia; Hospices; Palliative Care; diplomové práce