Péče o těhotnou ženu, rodičku a šestinedělku v USA : (Komparativní studie Česká republika, USA) - Skotáková, Lenka (2009)
Bakalářská práce je zaměřena na péči o těhotnou, rodičku, šestinedělku v USA s porovnáním, jak je tomu v ČR. V teoretické části jsou shrnuty informace o tom, jak fungují porodní dům, porodní centra, porody doma v USA, v ČR a funkci porodní asistentky a duly. Výzkumná část je zaměřena na zjištění, jak moc je teorie shodná s praxí, jaká je informovanost žen po porodu o této problematice.