Bolest při spontánním a indukovaném porodu - Mecháčková, Eva (2009)
Bakalářská práce s názvem „Bolest při spontánním a indukovaném porodu si klade za cíl porovnat vnímání bolesti při spontánním a indukovaném porodu. Stěžejní částí práce je průzkum zaměřující se na dvě skupiny rodiček. V práci jsou analyzovány informace získané pomocí dotazníků vyplněných ženami krátce po porodu. Záměrem práce je získat odpověď na otázku, jestli je indukovaný porod bolestivější než porod spontánní.