Představy žen o fyziologickém porodu - Mažgutová, Lucie (2009)
Bakalářská práce se zabývá představami žen o fyziologickém porodu. Je rozdělena do dvou částí. Teoretická část popisuje historii porodnictví se zaměřením na vedení porodu a vedení porodu v současnosti. Zmiňuje se o vývoji prenatální péče a o kurzech předporodní přípravy. Praktická část analyzuje výsledky dotazníkového šetření, ve kterém byly zjišťovány zdroje informací žen o průběhu porodu, představovaný a skutečný průběh porodu a spokojenost s prožitým porodem.