Veřejné dražby nedobrovolné se zaměřením na způsoby ochrany vlastnického práva - Konečný, Petr (2008)
Rigorózní práce se zabývá tématem veřejných dražeb nedobrovolných, zavedených do českého právního řádu zákonem č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách, ve znění pozdějších předpisů, přičemž hlavní důraz klade na možnosti a způsoby ochrany vlastnického práva v průběhu dražebního řízení.