Správní soudnictví ve vztahu k cizincům v ČR - aplikační praxe - Hluštík, Petr, 1977- (2009)
Tato disertační práce je zaměřena na oblast soudního přezkumu práv cizinců v historickém kontextu. Přehled je zaměřen na soudní přezkum v rámci správního soudnictví, a to s přihlédnutím k judikatuře správních soudů. Součástí jednotlivých tématických kapitol je také rozbor těch otázek, které považuji v dané oblasti za nejpodstatnější. V rámci každé zkoumané oblasti kromě základního přehledu o zkoumané problematice se zaměřuji na ty otázky, které jsou často řešeny správními soudy.