Pracovněprávní vztahy zaměstnanců ve školství - Herzánová, Eva (2009)
Práce se ve své struktuře zaměřuje nejdříve na samotné vymezení pojmů pracovněprávní vztahy, zaměstnanci ve školství, systém a správa školství v České republice. Podrobněji rozebírá jaké jsou orgány státní správy na úseku školství, jejich postavení, úkoly, smysl a pravomoci. Ve stejném duchu pak práce totéž rozebírá i u orgánů samosprávy na úseku školství.