Právní pojem "pronásledování" v souvislostech evropského azylového práva - Molek, Pavel, 1980- (2009)
Hlavním smyslem disertační práce nazvané Právní pojem "pronásledování" v souvislostech evropského azylového práva je analyzovat pojem pronásledování v mezinárodním uprchlickém právu, v azylovém komunitárním právu a v českém azylovém právu, včetně české a zahraniční literatury zabývající se všemi třemi úrovněmi tohoto problému a české a zahraniční (či mezinárodní) judikatury. Autor považuje kombinaci těchto tří úrovní za nejlepší přístup ke klíčovému tématu této práce, stejně jako obecně k problematice lidských práv.