Veřejná vysoká škola jako subjekt soukromoprávních vztahů - Pavlíková, Barbora (2008)
Tato práce se zabývá soukromoprávním postavením veřejných vysokých škol s důrazem na jejich vystupování v občanskoprávních a obchodněprávních vztazích. Zabývá se také vymezením a zvláštnostmi postavení právnických osob veřejného práva a autonomií veřejných vysokých škol.