Náklady řízení v civilním řízení sporném - Fialová, Lenka; Masarykova univerzita. Katedra občanského práva (2008)
Anotace: Tato práce se zabývá tématem náhrady nákladů řízení, tedy tím, jaké finanční náklady, komu a v jaké výši vznikají v souvislosti s vedením civilního procesu, a jaké jsou zákonné principy jejich náhrady, a to zejména v řízení sporném před soudem prvního stupně. Zabývá se též soudními poplatky, osvobozením od soudních poplatků, a podrobně rozebírá rozhodování soudů v oblasti nákladů řízení v různých procesních situacích.
This work titled „Costs of civil proceeding“ analyses this legal area in the Czech Republik. The author describes the legislation in our republik, explains the main principles of this area - especially what legal costs must be payd during the civil proceeding, which party pays it, when and what amount of money and also describes the compensation of costs.
Rigorózní práce (JUDr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2009.
Německé resumé.
Keywords: občanské soudní řízení; soudní poplatky; civil procedure; court fees; rigorózní práce