Závislost poranění kyčelního a kolenního kloubu ve vybraných sportech (ve sjezdovém lyžování a volejbale) - Součková, Věra (2005)
Bakalářská práce se zabývá problematikou sil vznikajících během pohybu v kyčelním a kolenním kloubu. Výklad byl veden snahou objasnit biomechanické zákonitosti v těchto kloubech a rizikové faktory vedoucí k poranění obou kloubů.