Spojení soutěžitelů podléhající povolení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže : právní úprava v zákoně 143/2001 Sb., O ochraně hospodářské soutěže a o změně některých zákonů a rozhododvací praxe Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže - Železná, Jitka, 1971- (2003)
Vlastní rigorózní práce se s cílem vymezit, jaké transakce podléhají jakožto spojení soutěžitelů povolení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, zaměřuje na popis osobní a teritoriální působnosti zákona o ochraně hospodářské soutěže, na rozbor znaků pojmu spojení soutěžitelů, kriterií obratu a metod výpočtu čistého obratu spojujících se soutěžitelů, a to na podkladě zákona o ochraně hospodářské soutěže a rozhodovací praxe Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže podle stavu ke konci roku 2003.