Musala - přechod pohoří Rila příprava, organizace a vedení outdoorové akce - Havlíček, Libor, 1982- (2007)
Bakalářská práce pojednává o přípravě, organizaci, vedení outdoorové akce a o přechodu pohoří Rila. První část je věnována základům vysokohorské turistiky, výzbroji, výstroji, vrstvení a popisu pohoří Rila. Druhá část se týká samostatného přechodu pohoří Rila s jednotlivými etapami. Hlavní metodou při vypracování práce bylo studium literatury, následná kompletace do ucelené formy. Vycházel jsem také z vlastní zkušenosti z dané oblasti.