Rozvoj rodiné cykloturistiky ve vybraném regionu Jižní Moravy - Břeclavsko a Podyjí - Novák, Aleš, 1976- (2007)
Teoretická část práce se zabývá historií cyklistiky a horských kol, možnostmi technického vybavení pro přepravu dětí a problematikou plánování výletů s malými dětmi. V praktické části je obecně charakterizována oblast Břeclavska a Podyjí. Prezentované cyklotrasy jsou vedeny převážně po zpevněných komunikacích z důvodu přepravy dětí v závěsném vozíku Croozer 535. Popis každé cyklotrasy obsahuje jednoduchý itinerář, výškový profil trasy. Dále je součástí každého popisu cyklotrasy její místopis, který obsahuje významné body kulturně poznávací činnosti a fotografie některých objektů, obcí a zajímavých míst.