Projektivní vytvoření kuželosečky pomocí Cabri geometrie - Halfarová, Hana, 1983-; Janyška, Josef, 1953-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Katedra matematiky (2009)
Diplomová práce je určena především posluchačům vysokých škol se zaměřením na deskriptivní geometrii. Předložená sbírka úloh je zpracovaná pomocí výukového geometrického softwaru Cabri geometrie. Obsahuje řešení a popis konstrukcí praktických úloh, které jsou zaměřené na projektivní vlastnosti kuželoseček a konstrukce jejich základních prvků.
Diploma paper of Projective construction of conic with Cabri geometry is for students of universities, which are specialized on Descriptive geometry. It is a collection of examples, that are drawn using geometric software Cabri geometry. These examples are about projective characteristics of conic and about methods how to construct them according to their basic components.
Vedoucí práce: Josef Janyška.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2009.
Keywords: deskriptivní geometrie; projektivní geometrie; constructive geometry; descriptive geometry; projective geometry; diplomové práce; master's theses