Studium reakcí pyridiniumbetaiunu kyseliny chlorodithiofosforečné s vícefunkčními nukleofily - Ševčík, Richard, 1979- (2007)
Byly studovány reakce pyridiniumbetainu kyseliny chlorodithiofosforečné s vybranými vícefunkčními nukleofily - monosubstituovanými deriváty thiosemikarbazidu a disubstituovanými deriváty hydrazin-1,2-bis(thiokarboamidu). Reakce byly prováděny v prostředí acetonitrilu za přítomnosti akceptoru chlorovodíku. Byly připraveny a charakterizovány (NMR, IR, RA, RTG) nové iontové sloučeniny s cyklickými a bicyklickými heteroanionty. Podařilo se objasnit i některé mechanismy, které se u studovaných systémů uplatňují.