Pracovní podmínky osob se zdravotním postižením - Komendová, Jana, 1979- (2008)
Disertační práce se zabývá pracovními podmínkami osob se zdravotním postižením, což je nejpočetnější, ale také nejvíce ohrožená menšina, zejména pokud jde o trh práce. Tato kategorie je specifická svou různorodostí, neboť zahrnuje jedince s různými typy tělesných, smyslových, mentálních a psychických postižení. Na celém světě se lidé se zdravotním postižením zapojují do pracovního procesu, protože stejně jako ostatní potřebují získat prostředky ke své obživě prací. Zapojení do pracovního prostředí je rovněž důležitým prvkem sociální integrace.