Korekční prvky v daňovém přiznání k dani z příjmů fyzických osob - Mikulášek, Tomáš (2009)
Teoretický úvod práce obsahuje stručnou historii osobních daní na našem území, začlenění daně z příjmů do daňového systému ČR po roce 1992 a charakteristiku daně z příjmů spolu s jejími konstrukčními prvky. Druhá část je zaměřena na samotné téma práce - korekční prvky v daňovém přiznání k dani z příjmů fyzických osob, jejich základní terminologii, postavení ve výpočtu daňové povinnosti, rozdělení do jednotlivých skupin, mezní hodnoty pro rok 2007 a porovnání možností uplatnění u podnikatele a nepodnikatele.