Využití RNA-interference v genové terapii - Mašek, Josef (2008)
Práce se v první části věnuje jednotlivým přístupům, možnostem a novým trendům v humánní genové terapii, výhodám a nevýhodám oproti klasické terapii. Jsou zmíněny jak konkrétní postupy, tak příklady praktického využití u vybraných onemocnění. V další části se práce zaměří na mechanismus RNA interference. Dále jsou uvedeny příklady léčby pomocí RNAi vybraných onemocnění. Zvláštní pozornost je věnována si RNA. Ve třetí části budou zmíněny in vitro/in vivo transfekční systémy založené na kationických lipidech, polymerech a mikrobublinách.