Podnikatelský plán na založení malého nebo středního podniku - Romanová, Helena (2008)
Diplomová práce pojednává o problematice zakládání malých a středně velkých obchodních společností. Je rozdělena na část teoretickou, část praktickou a přílohy. Obsahem teoretické části je vysvětlení základních pojmů, popis náležitostí podnikatelského plánu, charakteristika obchodních společností a zejména právní výklad založení a vzniku společnosti s ručením omezeným. Právě tato forma kapitálové obchodní společnosti je pro malé a střední podnikání velmi vhodná a v praktickém podnikatelském životě oblíbená.