Fiskální aspekty veřejných služeb ve Francii a komparace s českou právní úpravou - Válečková, Šárka; Pařízková, Ivana, 1963-; Masarykova univerzita. Katedra správní vědy a správního práva (2008- ) (2008)
Moje diplomová práce se věnuje problematice veřejných služeb ve Francii a v České republice. Právní úprava v obou zemích je doplněna o komunitární právo, které stále více reguluje oblast veřejných služeb. První část je věnována pojmu veřejných služeb. Postupně jsou rozebírány jednotlivá kritéria, která umožňují identifikaci veřejných služeb. V druhé části se zabývám jednotlivými možnostmi financování veřejných služeb.
My graduation theses concerns to problem of public services in France and in the Czech Republic. The legal regulation in these two states is completed by the law of the European Union, which regulates more and more the sphere of the public services. The first section is devoted to the notion of public services. I analyse elements of services to make possible identification of public services. In the second section, I describe different possibilities to finance public services.
Vedoucí práce: Ivana Pařízková.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2009.
Francouzské resumé.
Keywords: veřejné služby; public utilities; Francie; France; diplomové práce