Fiskální aspekty veřejných služeb ve Francii a komparace s českou právní úpravou - Válečková, Šárka (2008)
Moje diplomová práce se věnuje problematice veřejných služeb ve Francii a v České republice. Právní úprava v obou zemích je doplněna o komunitární právo, které stále více reguluje oblast veřejných služeb. První část je věnována pojmu veřejných služeb. Postupně jsou rozebírány jednotlivá kritéria, která umožňují identifikaci veřejných služeb. V druhé části se zabývám jednotlivými možnostmi financování veřejných služeb.