Numerický výpočet vlastních čísel pro speciální matice - Tylšarová, Soňa (2008)
Obsahem této bakalářské práce je numerický výpočet vlastních čísel pro speciální matice. V první kapitole je shrnutí základních pojmů, potřebných k výpočtu. V dalších jsou rozebrány jednotlivé algoritmy pro výpočet vlastních čísel metodou rovinné rotace, Jacobiho metodou, QL algoritmem, Givensovou metodou a Hauseholderovou transformací. Práce je zaměřená hlavně na výpočet vlastních čísel symetrických matic a transformaci symetrických matic do třídiagonálního tvaru.