Regionálně geografická analýza zemědělství ve správním obvodu ORP Slavkov u Brna - Bayer, Milan (2009)
Cílem diplomové práce je regionálně geografická analýza zemědělství ve správním obvodu obce s rozšířenou působností Slavkov u Brna. V úvodní části jsou zhodnoceny fyzickogeografické a socioekonomické poměry území spolu se zemědělskou klasifikací oblasti. Těžištěm práce je pak zachycení transformačních procesů probíhajících v zemědělském sektoru od roku 1989 a vyhodnocení dotazníkového šetření provedeného v podnicích právnických osob a v sektoru samostatně hospodařících rolníků správního obvodu ORP Slavkov u Brna. V závěru práce je naznačena problematika zemědělských brownfieldů, vliv Evropské unie (Společné zemědělské politiky) na podnikání zemědělských subjektů a perspektivy dalšího rozvoje zemědělství na sledovaném území.