Testy statistických hypotéz založené na empirických distribučních funkcích - Boháčková, Jana, 1984- (2009)
Tato diplomová práce se zabývá testy o rozdělení pravděpodobnosti a podrobněji pak testy založenými na empirických distribučních funkcích. Vlastnosti těchto funkcí jsou porovnávány s vlastnostmi chí-kvadrát testu a Shapiro-Wilkovým testem normality. Druhá část práce je pak zaměřena na výpočetní aspekty jednovýběrového a dvouvýběrového Kolmogorova-Smirnovova testu, Lillieforsova testu, dvouvýběrového Cramér-von Misesova testu, Shapiro-Wilkova testu a Pearsonova chí-kvadrát testu. V rámci této kapitoly také zkoumám dostupnost jednotlivých testů v balících programů Matlab a Statistica.