Genderové rozdíly v ČR v regionálním pohledu - Marvan, Petr (2009)
Tato práce se zabývá vývojem a srovnáním genderových rozdílů v regionech České republiky. V první, teoretické části, se věnuje vývoji feministické geografie. Druhá část je zaměřena na vysvětlení pojmu gender a dalších výrazů. V následujících kapitolách jsou poté na základě vybraných genderových indikátorů sledovány rozdíly v regionech České republiky. Hlavním cílem práce je zjistit, ve kterých regionech jsou větší či menší sociální a ekonomické rozdíly mezi muži a ženami.