Náboženství a jeho vliv na demografické události - Hondlík, Jan (2009)
Trendy náboženství, jeho rozvoj a cítění obyvatelstva jsou hlavními zkoumanými aspekty této bakalářské práce. Cílem je vymezit faktory demografického chování vzhledem k náboženské víře obyvatel a zjistit těsnost vztahu těchto veličin. Teoretická část se věnuje charakteristice demografických jevů včetně potenciálního vlivu religiozity na tyto události. Empirická část práce je zaměřena na popis vývoje religiozity v čase na území České republiky a prokázání míry vlivu náboženského cítění na demografické události. Závěr práce obsahuje interpretaci výsledků výzkumu včetně předpokládané budoucí podoby této problematiky.