Úsilí o odtrestnění homosexuality za první republiky - Seidl, Jan, 1981- (2008)
Práce doplňuje a chronologicky rozšiřuje magisterskou diplomovou práci téhož autora (Jan Seidl: Pokus o odtrestnění homosexuality za první republiky, magisterská diplomová práce na FF MU, Brno 2006). Nově vložené pasáže zasazují československé dění do mezinárodního kontextu a zabývají se vývojem homosexuálního aktivismu ve 30. letech (jádrem magisterské práce byla snaha akademických kapacit o reformu trestího práva ve 20. letech). Nově je též pojednána legislativní procedura týkající se návrhu trestního zákona z konce 30. let. Poměr starých a nových pasáží v rigorózní práce je vyrovnaný