Harmonizácia použitých znakových sústav v integrovanom záchrannom systéme - Bodnárová, Alena (2009)
Táto bakalárka práca bola spracovaná pre výskumný zámer MSM 0021622418 WP4 DÚ5 „Dynamická kartografická vizualizace stacionárních (dispečerských) systémů“. Obsahuje stručné vysvetlenie základných pojmov týkajúcich sa IZS, popis jeho zložiek, cieľov a úrovne činnosti. Súčasťou je i rešerše v súčasnosti používaných analogových a digitálnych máp zložkami IZS. Základ práce tvorí rozbor viacerých znakových sústav z Českej republiky, ale i zo zahraničia. Na jeho základe bol vypracovaný vlastný návrh znakovej sústavy. Tá by mala poukázať na použitie jednotnej koncepcie tvorby znakových sústav pre ich harmonizáciu a jednotné použitie v praxi, hlavne s ohľadom na požiadavky zložiek IZS.