Projektivní vytvoření kuželosečky pomocí Cabri geometrie - Halfarová, Hana, 1983- (2009)
Diplomová práce je určena především posluchačům vysokých škol se zaměřením na deskriptivní geometrii. Předložená sbírka úloh je zpracovaná pomocí výukového geometrického softwaru Cabri geometrie. Obsahuje řešení a popis konstrukcí praktických úloh, které jsou zaměřené na projektivní vlastnosti kuželoseček a konstrukce jejich základních prvků.