Vývoj využití ploch okolí Černovického hájku a jeho kvantifikace - Trojan, Jakub, 1984- (2009)
Bakalářská práce na základě dostupných starých topografických map středního měřítka identifikuje využití ploch okolí Černovického hájku v osmi časových řezech. Změny ve využití ploch jsou kvantifikovány kvalitativně (typem změny) a kvantitativně (počtem změn). S využitím overlay algebry jsou prezentovány možnosti studia změn využití ploch ve vztahu k nadmořské výšce a svažitosti terénu. Modelově je vypočítán také proměňující se koeficient ekologické stability. Součástí práce je popis jednotlivých mapových zdrojů a rozsáhlá fotodokumentace zvoleného území.