Balvanové proudy v údolí Dyje (NP Podyjí) - Hejkal, Zdeněk, 1982- (2009)
Předkládaná diplomová práce je věnována balvanovým akumulacím ve východní části Národního parku Podyjí. Rozšíření těchto forem reliéfu bylo zjišťováno na základě podrobného inventarizačního průzkumu. Na každé na lezené lokalitě byla provedena měření základních polohových, morfometrických, morfografických a sedimentologických charakteristik. Získané údaje byly statisticky zpracovány a jejich výsledky byly použity ke klasifikaci sutí ve studované části NP Podyjí. Na základě terénního šetření byla vytvořena mapa rozšíření suťových akumulací v měřítku 1:5 000. Součástí práce je také interaktivní podoba této mapy, která umožňuje snadné získání podrobných informací o každé z akumulací.