Portál kartografické vizualizace - Chalupská, Andrea (2009)
Práce je zaměřena na komplexní řešení přístupu k informacím z oboru kartografické vizualizace, jejímž výsledkem je vytvoření portálu kartografické vizualizace. Diplomová práce řeší otázky spojené s tvorbou takového portálu, zejména pojem kartografická vizualizace, kategorizace tohoto oboru, vyhledání odkazových internetových adres zabývajících se touto problematikou, přiřazení vyhledaných adres k jednotlivým skupinám klasifikace a závěrem je vytvořen portál kartografické vizualizace.