Lázeňský cestovní ruch v České republice a Evropě - Sudíková, Linda (2009)
Práce se věnuje lázeňskému cestovnímu ruchu v České republice, jeho významu, tradicím a současné situaci. Prvky českého lázeňského cestovního ruchu jsou porovnány s trendy v ostatních zemích Evropy a také podrobněji se Slovinskem. Cílem práce je vytvořit typologii českých lázní z hlediska významu pro cestovní ruch.