Analýza městských spotřebních vzorců - Stolar, Ondřej (2009)
Předkládaná diplomová práce se zabývá vlivem změn spotřebního chování obyvatel na funkční a prostorové uspořádání postindustriálního města. Změny jsou dokumentovány na příkladu města Brna. Za pomoci dotazníkového šetření byl proveden průzkum, který poukazuje na současné trendy v oblasti spotřebního a prostorového chování obyvatel. Dále byla zkoumána fyzická přeměna z industriálního města na postindustriální. Pozornost byla zaměřena zejména na přechod od funkcí výrobních směrem k funkcím spotřebním. Tento přechod se odehrává nejen v periferních oblastech, ale i v samém centru města a je dokázán mimo jiné případovými studiemi.