Koncepce vybraných tematických map zdravotního stavu a zdravotní péče v ČR: výhledové trendy a jejich interpretace. - Souček, Jakub (2009)
Tato diplomová práce se zaměřuje na možnost využití geografických informačních systémů a metod tematické kartografie při zpracování a následné interpretaci zdravotnických dat. Rovněž analyzuje datové zdroje z domácích i zahraničních zdravotnických databází z hlediska dostupnosti a prostorového rozlišení. Těžiště celé práce je ve vlastní tvorbě tematických map se zdravotnickou tematikou na příkladu jihomoravského kraje. Na základě zkušeností získaných v této práci byla zpracována sada doporučení a zásad pro prezentaci zdravotnických dat pomocí mapových výstupů. Práce je doplněna řadou vlastních i převzatých grafických ukázek pro lepší porozumění problematiky tématu.